Με την εγγραφή σας στο site, θα λαμβάνετε στο e-mail σας πληροφόρηση για τα νέα μας.
Ονοματεπώνυμο e-mail


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αγ. Αδριανού 66
211 00 Ναύπλιο
E info@alliprotasi.gr
< ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ /

Διαμερίσματα

 / 

Γενικά για τα τοπικά συμβούλια των Διαμερισμάτων

Γενικά για τα τοπικά συμβούλια των Διαμερισμάτων 

Από την μέχρι σήμερα λειτουργία τους, τα τοπικά συμβούλια μάλλον είναι σαν να μην υπάρχουν. Οι πάρεδροι τις περισσότερες φορές, δεν έβαλαν καθ΄ όλη την τετραετία στο Δημοτικό Συμβούλιο κανένα θέμα. Τα τοπικά Συμβούλια δε συνεδρίασαν σχεδόν ποτέ. Πρακτικά, τα διαμερίσματα δεν υπήρχαν για το Δημοτικό Συμβούλιο.
Εμείς πιστεύουμε ότι:
1. Τα ενεργά τοπικά συμβούλια πρέπει να έχουν δικό τους προϋπολογισμό και δικό τους προγραμματισμό. Να υπάρχουν και να λειτουργούν. Να είναι ζωντανά και να παρεμβαίνουν στην τοπική κοινωνία.
2. Σε κάθε συμβούλιο πρέπει να υπάρχει επιτροπή πολιτισμού που θα αποτελεί παράρτημα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού (ΔΕΠΑΝ). Θα προτείνει και θα διαχειρίζεται τα θέματα του πολιτισμού στο Διαμέρισμα.
3. Αναγκαίο και άμεσο μέτρο είναι η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, που θα ενώνει τα διαμερίσματα μεταξύ τους και με την πόλη του Ναυπλίου. Είναι αυταπόδεικτη η αναγκαιότητά της.
4. Πρέπει να δημιουργήσουμε, μέσα στα όρια των οικισμών, μικρά αθλητικά κέντρα με μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου και γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τέννις. Να λειτουργήσουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού και στα διαμερίσματα. Οι αθλητικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να ενταχθούν στην προτεινόμενη από την παράταξή μας δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης Αθλητισμού.
5. Άμεση αναγκαιότητα η συμμετοχή των κατοίκων των διαμερισμάτων στον διάλογο για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Ναυπλίου γιατί εκεί θα μπουν οι προτεραιότητες και θα σχεδιαστεί το διαμέρισμα για τα επόμενα χρόνια. Σήμερα, παρότι η νομοθεσία το προβλέπει, αυτή η φάση έχει τελειώσει εδώ και ένα χρόνο και δεν έγινε κανένας διάλογος. Είναι δυνατόν οι κάτοικοι των διαμερισμάτων να μην έχουν γνώμη για το μέλλον τους;